Παύλος Μοσχίδης - Spirits of adventure
ο άνθρωπος που θα μάθει την Ελλάδα να πίνει τζιν!

 

«Ωραίος -ως Έλλην», αεικίνητος σαν επιχειρηματίας, έξυπνος, πολυταξιδεμένος, γεννημένος στη Λάρισα. Στα 14 ο μπαμπάς πήρε μετάθεση στις Βρυξέλλες, επιστρέφει για σπουδές στο Αριστοτέλειο, στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην Ολλανδία, μορφωμένος και με μια διαφορετική αντίληψη για την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Ο Παύλος Μοσχίδης επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ολλανδία και στην αρχή, το ’15, είχε μια συμβουλευτική εταιρία διεθνώς σχετικά με το αλκοόλ και την εμπορία του. Στη συνέχεια και εξαιτίας ενός one way ticket ταξιδιού στην Κορέα για μια εταιρία με στόχο να μην γυρίσει πίσω αν δεν κλείσει τη συμφωνία στη Σεούλ. Έτσι ήρθε στα χέρια του το  Burleigh’s .Τον Σεπτέμβρη ήρθε το τζιν στην Ελλάδα και είναι η πιο τίμια επιλογή…!

                             

Κατ΄αρχήν, να σου πω ότι γεύση που πήρα από το Burleigh’s  με έκανε να αγαπήσω το τζιν.
Με το  Burleigh's ήμασταν πολύ τυχεροί.   Μπορείς να το πιεις και ''μόνο'' του. 4 στους 5 το δοκιμάζουν σκέτο.  Θέλει να κατηγοριοποιηθεί ως brand, γιατί είναι κατηγορία μόνο του. Με δυο παγάκια! Μυρίζει άρωμα…

 

 Τα επόμενα;
Υπάρχουν σχέδια για ρούμι και βότκα αλλά μέχρι στιγμής  στόχος μας είναι το Burleigh’s.

 

Πόσο δύσκολο είναι να επιβάλεις ένα νέο ποτό, ένα νέο όνομα στην αγορά;
 Εδώ είναι η διαφορά. Tο  Burleigh’s δεν χρειάζεται να το επιβάλεις. Χρειάζεται τη δοκιμή! Το προϊόν σε κερδίζει.  Μέχρι στιγμής έχει απίστευτα ποσοστά πωλήσεων…

Αυτό είναι ένας νέος τρόπος προώθησης. …αλλά φαντάζομαι ότι συναντάς ‘’κολλήματα’’…
Ναι, αλλά αλλάζει η Ελλάδα! Εμείς λέμε: "δεν θέλω να σε πείσω ούτε να σε κοροϊδέψω. Απλά, δοκίμασέ το."

 

Μεταξύ μας, το  Burleigh’s με τι συναισθήματα το συνδυάζεις;
Ουίσκι πίνεις όταν είσαι σπίτι μόνος και θέλεις να χαλαρώσεις… Το Burleigh’s το συνδυάζεις  με το συναισθήμα του γνώστη. Δεν είναι ποτό για μαζική κατανάλωση στα μπουζούκια! Είναι ένα ποτό για εκείνον που  θέλει να καθίσει σπίτι και να νιώσει τον εαυτό του ή να νιώσει περήφανος που θα το παρουσιάσει στους φίλους του. Πίνεται σε κλειστούς κύκλους με ανθρώπους που γνωρίζονται μεταξύ τους.

Κι εσυ; Πως το προτιμάς;
Τζιν τόνικ, τίποτα άλλο…

 

Που παράγεται;
Στην Αγγλία. Στο Leicester. Παράγεται σε χάλκινο αποστακτήρα και είναι London dry gin.Τοποθετούνται όλα τα βότανα σ’ ένα καζάνι. Βράζει το αλκοόλ για αρχή, εξατμίζεται, περνά από τα βότανα και αυτό… Στο τέλος βάζεις μόνο νερό!
Η αντίθεση με τα υπόλοιπα μαζικής παραγωγής είναι ότι αναμειγνύουν μετά με αποστάγματα.

 

Για αυτό, όταν πίνεις Burleigh’s καταλαβαίνεις τη γεύση αμέσως.
Ακριβώς. Πίνεις ποτό, πίνεις γεύση.

Περήφανος;
Ε, ναι… Εξάλλου, το Burleigh’s είναι το πρώτο μας παιδί.
 

A.A