γράφει η CINEFIL
Τί συμβαίνει όταν μια γυναίκα ''τα βάζει'' με ένα άνδρα στην μεγάλη οθόνη?
Under the Skin

Επιστημονικής Φαντασίας

Διάρκεια:108'

Σκηνοθεσία: Jonathan Glazer

Πρωταγωνιστούν:  Scarlett JohanssonJeremy McWilliamsLynsey Taylor Mackay

 

To ...Story
Ένα εξωγήινο πλάσμα κατεβαίνει στη Γη με τη μορφή μιας γοητευτικής και αισθησιακής γυναίκας. Με φόντο τους απομονωμένους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας, μoναδικός της στόχος είναι να «ψαρεύει» ανυποψίαστους άνδρες που κάνουν οτοστόπ και να τους μεταφέρει στον πλανήτη της, όπου το ανθρώπινο κρέας θεωρείται λιχουδιά! Σύντομα, όμως, αρχίζει να δένεται συναισθηματικά με τους γήινους, κάτι το οποίο θα τη φέρει σε σύγκρουση με το είδος της. 

 

Παραλειπόμενα…

Για τον κεντρικό γυναικείο ρόλο, ακούστηκαν οι: Gemma Arterton, Eva Green, Megan Fox, January Jones, Abbie Cornish, Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Blake Lively και Jessica Biel. 

 ΣΧΟΛΙΑ:
...Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία φράση: “Τhe Scarlett Johansson naked alien movie.”

...Είναι βέβαια πολύ πιο έξυπνο και βαθύτερο από αυτό που φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Σκηνοθετημένο από τον Jonathan Glazer τον άνθρωπο πίσω από το “Sexy Beast”  είναι πιο αρτίστικο παρά sexy.

...Προσοχή: Αυτό το φίλμ δεν θα το αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή. It grows on you…..

 

Θα το δείτε...

 

 

Δεν θα το δείτε...


_________________________________________________________________________________________.The Amazing Spider-Man 2

Φαντασίας

Διάρκεια: 142' 

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx

 


Το Story
Για τον Πίτερ Πάρκερ, η ζωή είναι πολυάσχολη. Μοιράζεται στο να είναι ο άνθρωπος αράχνη και στο να είναι δίπλα στον άνθρωπο που αγαπά, την Γκουέν. Είναι αδύνατον να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στους γονείς της, ότι θα μένει μακριά της για να είναι ασφαλής. Τα πράγματα γίνονται αληθινά δύσκολα όταν εμφανίζεται ένας νέος κακοποιός, ο Ελέκτρο. Επιστρέφει, δε, ένας φίλος από το παρελθόν, ο Χάρι Όσμπορν, που κουβαλάει μυστικά από το παρελθόν του Πίτερ. 

 

 

Παραλειπόμενα
Ο σκηνοθέτης αποφάσισε να το γυρίσει με κάμερες 35mm (αναμορφικές) κι όχι digital Red Epic (ψηφιακές), όπως το πρώτο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα επικρατέστερη λογική που θέλει τα σίκουελ πιο εξελιγμένα τεχνολογικά. Παρόλα αυτά και πάλι είναι τρισδιάστατο. 


Σχόλια
Όχι και τόσο amazing…

 

Θα το δείτε αν… 

 

Δεν θα το δείτε αν…