ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ απο ...ΣΤΑΦΥΛΙ
κι όμως, ναι_!

Η ιδέα όχι και τόσο απλή, μα παραμένει  Η ιδέα.
Παίρνουμε τα κουκούτσια από σταφύλι και τα μετατρέπουμε σε καλλυντικά....
Ένα εγχείρημα οικολογικό, έξυπνο ελληνικό με στόχο την αναβίωση ης ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλα και την εκμετάλευση
του εγχώριου επιστημοινικού προσωπικού.
Η ''μητέρα'' αυτής της ιδέας, η οινολόγος
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ μιλά στο splashmagazine και εξηγεί:

                                                                               

oinosporos-planBtrends from planBtrends on Vimeo.

Τι σημαίνει "Oinosporos"; Η ονομασία “Oinosporos” προέκυψε από την κινητήριο δύναμη του εγχειρήματος, που είναι το κρασί και το  κουκούτσι (γίγαρτο) του σταφυλιού. Ο καρπός ή ο πυρήνας του καρπού ενός φυτού στο οποίο εμπεριέχονται τα αναπαραγωγικά εκείνα στοιχεία που του επιτρέπουν, όταν φυτευτεί, να μετεξελιχθεί σε φυτό. Αποτελεί το αρχικό στοιχείο από το οποίο δημιουργείται ή γεννιέται κάτι. Συμβολίζει τη νέα αρχή και την ελπίδα.

 Ποιος ο σκοπός του; Ο Oinosporos είναι μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης με βασικό συστατικό το γιγαρτέλαιο (λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού) και περιλαμβάνει σαπούνια, κρέμες περιποίησης σώματος και προσώπου, άλατα,  έλαια σώματος, μαλλιών και γενιών και προϊόντα περιποίησης χειλιών.

Τα προϊόντα “Oinosporos” περιέχουν φυτικά συστατικά, συμβατά με την επιδερμίδα και παρουσιάζουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για όλο το σώμα. Περιέχουν φυσικά αιθέρια έλαια, τα οποία δρουν ολιστικά, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή, προάγοντας την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά με φυσικό τρόπο, προσφέροντας μέγιστη καλλυντική ευχαρίστηση και αποτελεσματικότητα και φιλική προσέγγιση στο περιβάλλον.

Τα προϊόντα ακολουθούν τη λογική της κυκλικής οικονομίας, εφόσον το βασικό έλαιο προέρχεται από το κουκούτσι του σταφυλιού που συνήθως δεν είχε αξιοποίηση και έχουν οικολογική προσέγγιση.  

ως προέκυψε η ιδέα της εκμετάλλευσης του σπόρου από το σταφύλι; Η ιδέα της σειράς περιποίησης “Oinosporos”προέκυψε από την έρευνα μου στο ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με πεδίο έρευνας το γιγαρτέλαιο (λάδι από το κουκούτσι του σταφυλιού) από ελληνικές ποικιλίες με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ελαίου στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης. Ερευνώντας τα ευεργετικά του αποτελέσματα, αποφάσισα να δημιουργήσω προϊόντα που να το περιέχουν και να προσδίδουν τις ιδιότητές του στην επιδερμίδα μας.

 Αποκλειστικά ελληνική ιδέα; Ο Οinosporos είναι αποκλειστικά ελληνική ιδέα η οποία και βραβεύθηκε τον Ιούνιο του 2018 από ως καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα από το διαγωνισμό που έγινε στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη», από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών και το Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Ετοιμάζεται κι άλλα προϊόντα; H κινητήρια δύναμη του Oinosporos είναι η συνεχής έρευνα, οπότε ποτέ δεν σταματάμε να αναζητούμε νέα προϊόντα, νέα υλικά για την εταιρεία μας. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν και οι παρουσιάσεις των νέων μας προϊόντων .  

Ποια η θέση των νέων επιχειρήσεων σήμερα; Σήμερα, παρατηρείται ένας αυξημένος αριθμός επιχειρηματικών προσπαθειών και ένα περιβάλλον να διαμορφώνεται σταδιακά για να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν. Είναι αναγκαίο, όμως, να γίνουν συστηματικότερες προσπάθειες και να επεκταθεί η χρήση έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων και σε κλάδους που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ευκαιρίες για επιχειρηματική δράση. Πρέπει να αναδειχθούν τα επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματιών για να λειτουργήσουν σαν πρότυπα και να υποστηριχθούν ενεργά οι εταιρείες που έχουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Kαι με τις διεθνής αγορές, τι;  Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία δεν αφήνει περιθώριο στις επιχειρήσεις να μένουν αμέτοχες και αποκομμένες από τον εξωτερικό κόσμο. Με την παρούσα οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, η επιβίωση και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων εξαρτάται άμεσα από την υιοθέτηση μια κατάλληλης στρατηγικής διεθνοποίησης. Για να προβεί, όμως, μια επιχείρηση στην διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων της θα πρέπει να μελετήσει τους κινδύνους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας ενέργειας, την απόδοση που θα αποκομίσει καθώς και τα είδη των στρατηγικών διεθνοποίησης που συνάδουν με την πολιτική και τη φιλοσοφία της. 

Nομικό πλαίσιο, δυσκολίες και βοήθεια από το κράτος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, πολλές απογοητεύσεις και πισωγυρίσματα σε όλα τα στάδια. Το σημαντικό όμως είναι να μην αφήσεις τον εαυτό σου να τα παρατήσει και να απογοητευτεί. Οι αποτυχίες και οι κακοτοπιές αποτελούν κομμάτι της επιτυχίας αφού μέσα από αυτά μαθαίνουμε το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Η αποφασιστικότητα, η επιμονή, η υπομονή αλλά και το πόσο θέλεις κάτι στη ζωή σου αποδεικνύεται μέσα από τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι. 

Tα πανεπιστήμια θεωρούνται κοιτίδα έρευνας; Ο δρόμος για τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την πραγματική οικονομία δεν είναι εύκολος. Ωστόσο όμως υπάρχουν κάποια ακαδημαϊκά ιδρύματα που επιχειρούν την προώθηση της καινοτομίας και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας μέσω της γνώσης, της καινοτομίας και της ανάπτυξης.

 Τέτοιο παράδειγμα είναι το ΕΠΕΦΑ (Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών), που αποτελεί εκπαιδευτικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό βραχίονα του Τομέα Οικονομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του είναι η παροχή εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού με την αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας των συνεργατών του.

Με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο και την ευγενική υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας επιτυγχάνεται η σύνδεση των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία και δίνεται η ευκαιρία για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων.

 

 

 

 

HOT LIST

 

YOU:)

most people we cross each day are forgotten instantly.
Sometimes some individuals
have a little "undefinable something" that makes them
unforgettable!
Maybe it's you:)


DECO

   *dolce vita by RIVA, παραμύθι πολυτέλειας και λεπτού γούστου.

*colors
χρώμα και διά8εση σε μια απογειωτική συμμετρία.

* the cubists
έπιπλα με καθαρούς
άξονες που παραπέμπουν
στον κυβισμό.

PERSONS

* το νέο κεφάλαιο του περιοδικού. Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους, όπως δεν τα έχετε δει , ακούσει ή διαβάσει ποτέ CoolTASTE

  * Μια τάρτα από λεμόνι, μα μια ταααάρτα...! Από τον Χρήστο Μάτη-φυσικά.

*Pizza χωρίς ζυμάρι? Ναι, ο Χρήστος Μάτης τολμά και μας την προσφέρει... 

* Η ΡΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ μας παραδίδει 3 παλιές συνταγές για σπτικά λικερ, όλο άρωμα και χρώμα.

* παρουσίαση: GBCorner

  * συνταγές- έκπληξη για   γαστρονομικά κοσμήματα!

Login Panel

Newsletter
Subscribe to our Newsletter!

Your Email: