PERSONS interview


                             Just …Σ
ε Έχω Ξαναδεί

H συνάντηση με τον Λάκη Γαβαλά είχε οριστεί μεσημέρι στα γραφεία του στην Βουκουρεστίου. Παρόλο που τον γνώριζα, εδώ και 10 τόσα χρόνια, πρώτη φορά θα μου έδινε συνέντευξη, οπότε πήγα και προετοιμασμένος και με τις ερωτήσεις μου και με τα όλα μου. Όμως, όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και με τέτοιους ανθρώπους, τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε. Η κουβέντα πήγε από μόνη της …παντού και από συνέντευξη έγινε μια κουβέντα καφέ… χαλαρή, ειλικρινέστατη και έντιμη.
Ιδού, λοιπόν:

(από τον Αλέξη Αδάμ)
Λάκη Γαβαλά, τι κάνεις? Είμαι καλά. Είμαι όρθιος και δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ. Έχω να κάνω τόσα πολλά πράγματα για να μπορέσω να επιζήσω

Όπως? Να ξανασυγκροτήσω το .LAK. Κάποτε έλεγα ότι από μια τελεία ξεκινούν τα πάντα. Κρατάμε λοιπόν την ‘’τελεία’’ και την κάνουμε ‘’τέλεια’’. Ναι, αυτό κάνω αυτή τη στιγμή.

Είναι εύκολο αυτό? Έχω μια προίκα μυαλού πολύ μεγάλη. 32 χρόνια με πολυεθνικές και διάφορα ανεβοκατεβάσματα  της δουλειάς. Υπήρχαν εποχές που είχα μια  τρέλα να φέρνω προχωρημένα πράγματα. Τα έφαγα, αλλά και τα χώνεψα γιατί  πρέπει πάντα να είμαι πολύ στεγνός και fit,  οπότε ήξερα και πώς να χωνέψω ένα προϊόν.

Πέρασες καλά? …….σταδιακά, πέρασα καλά. Όταν πήγαινα στο εξωτερικό κι έκανα 15 ραντεβού την ημέρα, ναι… Το καλό είναι, και εδώ είναι η διαφορά μου με τους σχεδιαστές, ότι είχα το χειροκρότημα σταδιακά και όχι την βραδιά της επίδειξης.  Το είχα από το καλό συμβόλαιο, από το καλό ραντεβού. Από το ότι ήμουν ένα ιδιαίτερο άτομο μέσα στη μόδα- περίμεναν σε όλες τις επιδείξεις να δουν τι φοράω κλπ. Βέβαια αυτό ήταν και το όπλο μου…

Σε έχει στιγματίσει αυτό? Α, μπα. Κα8όλου. Ήταν ρόλος… Για αυτό τον λόγο δεν με πείραξε  και το θέμα της φυλάκισής μου. Έπαιξα έναν ρόλο . Ένας ηθοποιός πρέπει να πάρει 5-10 κιλά για να παίξει. Η άλλη πρέπει να βάλει βυζιά για να κάνει …

Και ‘συ τι έβαλες? Εγώ έβαλα μυαλό… και είπα ‘’εδώ είσαι Λάκη και θα αποδείξεις- στον εαυτό μου- ότι είσαι και πάρα πολύ δυνατός-τεχνικά…

Σε νοιάζει η γνώμη των άλλων? Με νοιάζει αυτών με τους οποίους συνεργάζομαι.  Θέλω να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος… Βέβαια, δεν το πετυχαίνω σχεδόν ποτέ. Γιατί ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την επιτυχία. Έχει μια υστεροβουλία.  Ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη ''επιτυχία''.


Κάποιος θα έλεγε ότι ο ελληνικός λαός έχει μάθει, πια, στη μετριότητα και τη μιζέρια. Όχι. Για τα δικά μου τα μάτια μπορεί να είναι έτσι. Αλλά, για τα δικά τους είναι μια χαρά. Δηλαδή, αν κάποιος αισθάνεται ότι είναι  καταπληκτικός μετά από ένα μπουκάλι ουίσκι, δύο και μισή η ώρα τη νύχτα, σε ένα κέντρο με τα ντεσιμπέλ να χτυπούν, δεν θα μπορέσω ποτέ να του πω ότι κάνει λάθος. Θα το κρίνω, αλλά στο τέλος της ημέρα αυτός αισθάνεται ‘’οκ’’. Υπάρχει και αυτή η μερίδα του κόσμου. Η μάζα δηλαδή, περνάει τέλεια…

Εσύ που απευθύνεσαι? Πάντα απευθυνόμουν στη μάζα. Για το λόγο αυτό έκανα και το 2000 το .LAK.

Ο Γαβαλάς καταπιέζει τον Λάκη? Πολλές φορές.Ποιος είναι πιο αυστηρός?
Ο Γαβαλάς. Ο Λάκης –ευτυχώς- είναι και θέλει να παραμείνει παιδί. Οπτικά και νοητικά…  Αυτό είναι και η μπαλάντζα. Μόνο με παιδικότητα αντιστέκεσαι στην αυστηρότητα…

Φυλακή ποιος έκανε? Ο Λάκης ή ο Γαβαλάς? Ο Λάκης. 
Δύσκολο, ε? ...
Ο Λάκης, γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Γαβαλά. Κοίτα, για τις αρχές έκαναν και οι δύο μαζί. Ήθελαν να τσακίσουν και τους δύο. Στο τέλος όμως -και ο Λάκης και ο Γαβαλάς-  έδωσαν ο ένας στον άλλον ένα χέρι βοηθείας. Και το  χέρι αυτό, όταν έγιναν ζευγάρι, έγιναν το πιο τέλειο ζευγάρι και ήταν ένα πράγμα.

Τώρα ο Λάκης τί ζητάει από τον Γαβαλά? Να κοιμάται περισσότερο, να έχει μεγαλύτερες αντοχές και αντιστάσεις. Και μετά,  να προστυχεύσει. Να πουλήσει αυτό που είναι ή αυτά που έχει. Τα ωραία του πόδια, τους ωραίους του γλουτούς, τα ωραία χείλη. Την εξυπνάδα.  Ένα από αυτά πρέπει να πιάσει…


Την ‘’πουτανιά’’ ποιος την αγοράζει σε αυτή την χώρα? Την πουτανιά σου πρέπει να την κρατήσεις για σένα. Δεν πρέπει να την πουλήσεις. Μπορείς να την δανείσεις. Να τη νοικιάσεις, αλλά μην την πουλήσεις. Γιατί κανένας δεν θα είναι ικανός να στη διαιωνίσει. Από τότε που βγήκα από την φυλακή, αυτό έκανα.  Έκανα μια τηλεόραση, συνεντεύξεις… Αυτή τη στιγμή διδάσκω παιδιά στην PANSIK.  Είναι μέρος της ‘’πουτανιάς’’ μου. Αυτό με σώζει. Και θα δω πόσο αξίζει όταν βγάλω κάποια ταλέντα στην αγορά.

Η σχέση σου με τους νταβαζήδες? Καταπληκτική. Πολλές φορές έχω γίνει κι εγώ νταβατζής. Και δουλειάς και ανθρώπων. Με την καλή έννοια, ζω για το συμφέρον. Δεν είμαι νταβατζής εξ’ επαφής.  Είμαι νταβατζής της παρτούζας. Παρτουζιάζομαι εμπορικά και τα μοιράζω, εμπορικά. Καταλαβαίνεις?

Απολύτως… Όταν είναι μια ομάδα και στο τέλος -το κέρδος- το μοιράζεται η ομάδα, κάπως έτσι δεν  λέγεται?

Μίλησε μου για σεξ. ΣΕΞ…… ‘’Σεξ’’ λένε το σκυλί μου!  Σε Έχω Ξαναδεί. Με αυτή την έννοια, το σεξ είναι και στη ζωή μου. Δηλαδή, έχω γευτεί το σεξ με κάποιον που ήταν παλιά, έφυγε και όταν ξαναβρεθήκαμε ήταν ΤΟ σεξ! Κατά τη γνώμη μου, το σεξ πρέπει να είναι κάτι ζωώδες.  Επίσης, δεν μ’ αρέσει να βλέπω τσόντες. Γιατί, ενώ στο σεξ μ’ αρέσει να κάνω πολλά πράγματα, δεν μ’ αρέσει  να τα βλέπω χύμα.

Έχεις δει? Μια φορά στον Αστέρα ένα dvd  με την Τζούλια (Αλεξανδράτου). Ντρεπόμουν. Στο ’πα, μ’ αρέσει να γεύομαι το σεξ έντονα αλλά δεν μ’ αρέσει να το βλέπω. Από την άλλη είμαι και πολύ a-sex άτομο. Δηλαδή, αν δεν έχω κάτι να μ’ αγγίζει…. όχι. Δεν μου λείπει το σεξ. Γιατί, θέλω όλο το πακέτο. Είμαι πολύ της ιεροτελεστίας.  Δεν θέλω να σκίζω το κουτί ή την κορδέλα. Σιγά-σιγά.

Στο σεξ, έχουμε φύλα? Ναι, βέεεεεεβαια. Και φυσικά έχουμε φύλα. Είναι πολύ ωραίο να  βάλω εγώ ένα πράγμα σαδομαζοχιστικό ή μπορείς να ντύσεις την γυναίκα άνδρα, ο άντρας να ντυθεί γυναίκα Ή δύο άντρες ο ένας να κάνει τη γυναίκα, ο άλλος να κάνει τον καβαλάρη-με πανοπλίες…

Kinky? Ε, τώρα με βάζεις να βλέπω σκηνικά και τέτοια. Ξέρεις δεν έχω κάνει και τόσα πολλά στη ζωή μου αλλά ναι, έχω κάνει. Ακόμα και ‘κει, όμως,  είμαι θεατρικός!

Έχεις ερωτευθεί? Έχω ερωτευθεί άντρα για  ένα πακέτο πραγμάτων, που ποτέ δεν θα πήγαινα μαζί του για να κάνω κάτι-δεν ήθελα να χαλάω αυτή την ομορφιά. Και από κει και πέρα έχω γοητευθεί , σχεδόν αυνανιστεί, για μια κάποια γυναίκα, η οποία μου άρεσε αλλά δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να την έχω. Έτσι, για να μην έχουμε κόντρες αισθητικής ;-).
Αισθητική… Αισθητική…

Αισθητική στην πόλη που ζεις. Μόνιμη. Υπάρχει η Ακρόπολις, ο Λυκαβηττός, του Φιλοπάππου, το Αστεροσκοπείο.

Η πόλη, για μένα, είναι ο χώρος και ο κόσμος, οι άνθρωποι. Για αυτό λέω, σήμερα μιλάμε για ΑΝ-αισθητική. Ο κόσμος πάντα τείνει να βάλει κάτι παραπάνω. Ήμουν ‘’μέσα’’ ενάμιση χρόνο. Απείχα πάρα πολύ.  Η αισθητική –και- εκεί ήταν μόνιμη. Άνθρωποι ρακένδυτοι κλπ. Όταν βγήκα έξω κι ενώ υπήρχε κρίση, ανακάλυψα ότι η αισθητική άλλαξε. Ο κόσμος τελικά  μπορεί να, μείνει με πέντε πράγματα και να  μην έχει πρόβλημα. Αρκεί να είναι καλής ποιότητας. Από την άλλη, η αισθητική σήμερα είναι καλύτερη από ότι πριν.  Και αυτό γιατί δεν έχουν να αγοράσουν πολλά πράγματα.  Κάποιες φθηνές πολυεθνικές που έχουν έρθει στη  Ελλάδα,  ακόμα και τα χαζά τους πράγματα, είναι  ωραίες αντιγραφές της προηγούμενης σαιζόν μεγάλων οίκων σε πολύ καλές τιμές. 

Το μεγαλύτερο εμπορικό λάθος σου? Ήμουν και είμαι πετυχημένος γιατί δεν είμαι άνθρωπος του ατελιέ. Δηλαδή, δεν είπα ότι θα έχω 5 ψιλόλιγνες και άλλους 5 κοιλιοκομμένους άντρες, για να κάνω εφέ. Τροφοδοτούσα την Ελλάδα. Δεν μου πήγε καλά το οικονομικό κομμάτι. Η διαχείριση. Έλεος, δηλαδή. Όταν έχεις κάποιον άνθρωπο, του δίνεις κάποια λεφτά και  είναι μέσα στην εταιρία για να διεκπεραιώσει αυτά που εσύ του έδινες μασημένα….  Ξέρω ποιοί είναι αυτοί  και έχω κάνει και έλεγχους. Ξέρω και πόσα έπαιρναν. Το ξέρω και εγώ και οι ορκωτοί λογιστές.

Υπάρχει κι ένα ''όμως''… Όμως, το κράτος και οι νόμοι καταδίκασαν το εμπόριο. Λες, ότι ο Λάκης είναι κακός. Οκ.  Όμως φταίνε οι πάντες που έκλεισαν? Εγώ ακολούθησα το κύμα και έφερα ακριβές εταιρίες. Τελικά όμως ξεγελάστηκα από όλους αυτούς τους πανηλί8ιους που κυβέρνησαν και κυβερνούν… Εγώ όμως τους απέδειξα σε όλους αυτούς ότι για να με ψηφίσει ο κόσμος φέρνω εμπόρευμα, το χρηματοδοτώ, το βάζω στη βιτρίνα, στα δοκιμαστήρια. Έρχεται, το παίρνει κι αν δεν του κάνει το αλλάζει.

Το εμπόρευμα που λέγεται ψήφος-που να τους έρθει ‘’ψόφος’’- γιατί πρέπει να μας καταδικάζουν και να μη μιλάει κανείς.

Γιατί δεν μιλάει κανείς? Μόνο εγώ φωνάζω. Άκου, πριν πάνω φυλακή είχα δώσει προς πώληση το κτίριο στην  Κάντζα  Κάποιο μεσιτικό μου έφερε τότε περιφερειάρχη για να δει το κτίριο που πωλείται . Το βλέπουν και τρελαίνονται.  Ήρ8ε λοιπόν ο άνθρωπος, είδε ο κτίριο, αξιολόγησε την τιμή του και είπε ότι δεν μπορεί να δώσει τόσα. Όταν ήρθε ο χρέος και μου ‘’έπιασαν τον κώλο τρομερά’’ – μου είπες προηγουμένως για σεξ, αυτοί με γαμούσαν κάθε μία ώρα και έχω μαζέψει οργασμούς για μια ζωή-  και αφού γίνεται το όλο στήσιμο με το κτίριο για να παρουσιάσουμε την πρόταση στον πρωθυπουργό, κάποιος από την επιτροπή μπλοκάρει το όλο σχέδιο γιατί έχει γνωστό αυτόν από τον οποίο νοικιάζει το κτίριο της η Περιφέρεια. Και για να μη  ξενοικιαστούν το μπλοκάρει.

Τελικά? Όχι μόνο το μπλόκαραν, αλλά δημιουργούν και παραοικονομία.  Μπαίνουν και παίρνουν καλώδια, δεξαμενές νερού, ηλεκτρισμού και από ότι  μου είπαν στο ΑΤ είναι Αλβανοί και σεσημασμένοι τσιγγάνοι της περιοχής. Ποιος λοιπόν δημιουργεί την  παραοικονομία?

Πρέπει λοιπόν να πουν σήμερα στον κόσμο τι έχουν σκοπό να κάνουν με το κτίριο αυτό. Γιατί δεν το κάνουν νοσοκομείο? Ξέρεις κάτι? Εμένα μπορούν να με ξανακλείσουν φυλακή. Οκ , θα ζητήσω καλύτερες συνθήκες, θα πάω σε μια αγροτική, θα βρω κανέναν γκομενάκο και … σκασίλα μου μεγάλη. Αυτοί τι θα κάνουν?  Απλά, με πετάνε στον δρόμο και ευνοούν την παραοικονομία. Δημιουργούν μικρόβια.Δεξιός ή αριστερός είσαι? Στο παντελόνι? Χαχαχαχχαχααχ… Όχι, θα έλεγα αριστερός.

ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ? ΠΟΤΑΜΙ. Το back bag του πάει πολύ του Θεοδωράκη. Κάτι σημαντικό πρέπει να βάζουμε από πίσω μας!… Άσε που ότι και να γίνει, ο Θεοδωράκης έχει και ένα εστιατόριο, κάτι θα βρούμε να φάμε… Πάντως επειδή με ρώτησες για τον ΣΥΡΙΖΑ, ρε συ, να ρωτήσω… Κανείς παλαιότερα δεν είχε υποσχεθεί αυτά που λέει σήμερα ο Τσίπρας? Όμως η μπαταρία, που μας έχουν δώσει κάποιοι άλλοι, έχει λίγο ακόμα. Όταν τελειώσει το όλο παραμύθι, και αυτό σημαίνει ότι θα σμπαραλιαστεί ο λαός, τότε θα κάνουμε κάτι. Συμπονώ λοιπόν τον Τσίπρα, αλλά θέλει πολύ κόπο.

Στην Κηφισιά έκλεισαν τα μεγάλα highμαγαζιά και άνοιξαν σουβλατζίδικα. Το Κολωνάκι  γέμισε με φούρνους… Και σε ενοχλεί αυτό? Σε λίγο μπορεί να είναι και κρεματόρια…! Σε γερμανική κατοχή είμαστε, κανείς δεν ξέρει τίποτα ακόμα. Τι πρόβλημα έχεις με τους φούρνους? Δεν σ’ αρέσει το hit?  Μέχρι πόσους βαθμούς αντέχεις?

Πονάει… Πονάει, αλλά τι γίνεται για να το βελτιώσουμε αυτό.?  Ποια είναι η βαζελίνη μας? Ο ΣΥΡΙΖΑ?  Να μετονομαστεί σε ΒΑΖΕΛΙΝΟ-ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το  καταλαβαίνω. Να φάμε το γαμήσι πιο γλυκά.

Δηλαδή, το γαμήσι δεν το γλυτώνουμε? Εννοείται πως όχι. Και όταν τελειώσει όλο αυτό δεν θα είμαστε πια αρτιμελείς .

Λάκη Γαβαλά σε ευχαριστώ… Κι εγώ…

Σχόλια:

You do not have access to submit comments.
HOT LIST

 

YOU:)

most people we cross each day are forgotten instantly.
Sometimes some individuals
have a little "undefinable something" that makes them
unforgettable!
Maybe it's you:)


DECO

   *dolce vita by RIVA, παραμύθι πολυτέλειας και λεπτού γούστου.

*colors
χρώμα και διά8εση σε μια απογειωτική συμμετρία.

* the cubists
έπιπλα με καθαρούς
άξονες που παραπέμπουν
στον κυβισμό.

PERSONS

* το νέο κεφάλαιο του περιοδικού. Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους, όπως δεν τα έχετε δει , ακούσει ή διαβάσει ποτέ CoolTASTE

  * Μια τάρτα από λεμόνι, μα μια ταααάρτα...! Από τον Χρήστο Μάτη-φυσικά.

*Pizza χωρίς ζυμάρι? Ναι, ο Χρήστος Μάτης τολμά και μας την προσφέρει... 

* Η ΡΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ μας παραδίδει 3 παλιές συνταγές για σπτικά λικερ, όλο άρωμα και χρώμα.

* παρουσίαση: GBCorner

  * συνταγές- έκπληξη για   γαστρονομικά κοσμήματα!

Login Panel
Newsletter
Subscribe to our Newsletter!

Your Email: