SHOWROOM10_το στρατηγείο της ελληνικής ΜόδαςΜέσα στην καρδιά της κρίσης, η μόδα και το design στην Αθήνα έχουν μπει σε μια νέα ...κλίμακα. Οι δημιουργοί για πρώτη φορά στη ελληνική μόδα μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα των μάνατζερς. Οι μέντορες αυτοί χαρίζουν την εμπειρία τους και το στιλ τους σε αυτούς τους καλλιτέχνες της μόδας, τους φιλοξενούν στο χώρο τους και τους ''δρομολογούν" τη δουλειά τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένας τέτοιο σπουδαίο στρατηγείο είναι το
SHOWROOM10
, ψηλά στα Εξάρχεια-σύνορα με Κολωνάκι (Ασκληπιού 101). Η δημιουργός του ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑΔΗ μίλησε στην ΑΘΗΝΑ ΜΑΤΙΣ_  


 Τι τίτλο θα έδινες σε αυτό που κάνεις; 
Η ιδέα του showroom10 έχει πιο διευρυμένη σημασία. Δεν στήνουμε απλά και πουλάμε συλλογές σε καταστήματα λιανικής. Δημιουργήσαμε αυτή την ανάγκη από όραμα και αγάπη. Είμαστε μία ομάδα που αγαπάει πολύ τους έλληνες δημιουργούς και δημιουργήσαμε το μονοπάτι αυτό. Είμαστε ‘’προπονητές’’  κατά κάποιο τρόπο.

Τι σημαίνει για εσένα η μόδα; Είναι πολύ περισσότερο από καταπληκτικά ρούχα και αξεσουάρ. Η μόδα για μένα είναι τέχνη. Τέχνη να συνδυάζεις το πιο απλό με το πιο σύνθετο, να αφαιρείς ή να προσθέτεις με αισθητική και αγάπη. Είναι τρόπος έκφρασης της κάθε προσωπικότητας, είναι μία καταπληκτική καθημερινή εμπειρία. Είναι μαγεία.


Είναι μόνο η μόδα που σε απασχολεί ή και το ευρύτερο life style; Η μόδα είναι για μένα τρόπος ζωής. Με απασχολεί να φοραω τέλεια leisure wear ακόμα και μέσα στο σπίτι. Με απασχολεί να φαω κάπου καταπληκτικά. Όλα έχουν να κάνουν με τη μόδα. Η μόδα αντιπροσωπεύει την αλλαγή, την εξέλιξη, με έναν όμορφο τρόπο. 

Με ποιες προδιαγραφές διαλέγεις τους σχεδιαστές του στόλου σου; Clear brand DNA, πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής και πολύ καλή οργάνωση.Τι πρέπει να απασχολεί έναν νέο
 designer σήμερα; Το πρώτο και κύριο είναι αν η συλλογή που έχει δημιουργήσει έχει χώρο στην αγορά. Κοίτα, κακά τα ψέματα, ο καταναλωτής δε χρειάζεται πλέον ρούχα, έχει. Αυτό που χρειάζεται είναι εμπειρίες. Να νιώσει καλά, να ευχαριστηθεί και να ικανοποιηθεί. Να διαφέρει σε βασικά στοιχεία τα οποία θα ταυτοποιήσουν το brand και να πουλάει ποιοτικά και ανταγωνιστικά.

Προσαρμόζεσαι στις τάσεις η έχεις κλασσικά standards; H αλήθεια είναι ότι θέλω να αλλάζω. Αγαπώ πολύ τα αθλητικά μου παπούτσια και θέλω να φοράω με όλα, αλλά τρελαίνομαι να αλλάζω στυλ και διάθεση. Ακόμα ετοιμάζω τα look μου και τα ρούχα μου από το προηγούμενο βράδυ

Τι θεωρείς ότι άλλαξε στην μόδα τα τελευταία χρόνια; Έχει μπει σε όλα τα σπίτια , όπως και η τηλεόραση. (χα χα) Αφορά όλους πλέον, λίγο ή πολύ. Έχει γίνει πιο άμεση.

Μόδα η τρόπος ζωής;  Δεν βλέπω τη διαφορά. Ακόμα και εκείνοι που λένε ότι δεν την ακολουθούν, ζουν με αυτήν. 

Από πού μαθαίνεις τις εξελίξεις της μόδας αλλά και ειδήσεις;  Ζω την κάθε μέρα μου με σχεδιαστές, πελάτες, στυλίστες, φωτογράφους… όλοι αυτή η ομάδα διαμορφώνει τη μόδα. Φυσικά διαβάζω και κάποια ηλεκτρονικά περιοδικά αλλά το live είναι πιο γνήσιο. Οι τάσεις δημιουργούνται στο δρόμο.

Τι αντικείμενο υπάρχει στο κομοδίνο σου;  Μια πέτρα από το αγαπημένο μου μέρος.

Ποιο είναι το φετιχ ρούχο η αξεσουάρ που σε χαρακτηρίζει;  Τα μαγιό! Ζω όλο το χρόνο με καλοκαιρινή διάθεση. 

Δώσε μας κάποια topics που αποτελούν κριτήριο επιλογής για εσένα. Ξεκιναω πάντα τη μέρα μου με προπόνηση. Διαβάζω έστω και λίγο κάθε μέρα. τα κριτηρια επιλογης μου ειναι πολύ αυστηρά σε όλα τα θέματα. Είμαι προσιτη αλλά είμαι πολύ δύσκολος  άνθρωπος.

Τι κάνει το showroom10 να ξεχωρίζει;  Το showroom 10 κατάφερε να επιλέξει δημιουργούς από την ελληνικά αγορά να τους συστήσει με υπομονή και εκπαίδευση στο χώρο της χονδρικής, δημιουργώντας μία νέα τάση. Tα  greek designers concept shops. Και όχι μόνο συνέβαλλε στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς αλλά κατά κάποιο τρόπο την προκάλεσε κιόλας. Αυτό, όμως  που μας κάνει διαφορετικούς είναι η έμπνευση που αντλούμε από την ίδια τη δουλειά μας. 

Έχεις στόχο να επεκταθείς και σε άλλα προϊόντα εκτός από το ρούχο; Ήδη έχουμε αξεσουαρ και παππούτσια αλλά η νεας μας ιδεα είναι να λειτουργήσουμε και σαν gallery , ήδη στους τοίχους του showroom φιλοξενουμε τα εργα της Μαρίας της Σάββα,   η οποία κάνει εικαστικό collage.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου; Θέλω να εξελίσσομαι, να ασχολούμαι με νέα projects, δραστηριότητες, ιδέες. Δεν σταματώ,  δεν λιμνάζω. Η στατικότητα με κουράζει. Στόχος είναι λίγο περισσότερος ελεύθερος χρόνος.


  

 

Σχόλια:

You do not have access to submit comments.
HOT LIST

 

YOU:)

most people we cross each day are forgotten instantly.
Sometimes some individuals
have a little "undefinable something" that makes them
unforgettable!
Maybe it's you:)


DECO

   *dolce vita by RIVA, παραμύθι πολυτέλειας και λεπτού γούστου.

*colors
χρώμα και διά8εση σε μια απογειωτική συμμετρία.

* the cubists
έπιπλα με καθαρούς
άξονες που παραπέμπουν
στον κυβισμό.

PERSONS

* το νέο κεφάλαιο του περιοδικού. Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους, όπως δεν τα έχετε δει , ακούσει ή διαβάσει ποτέ CoolTASTE

  * Μια τάρτα από λεμόνι, μα μια ταααάρτα...! Από τον Χρήστο Μάτη-φυσικά.

*Pizza χωρίς ζυμάρι? Ναι, ο Χρήστος Μάτης τολμά και μας την προσφέρει... 

* Η ΡΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ μας παραδίδει 3 παλιές συνταγές για σπτικά λικερ, όλο άρωμα και χρώμα.

* παρουσίαση: GBCorner

  * συνταγές- έκπληξη για   γαστρονομικά κοσμήματα!

Login Panel