MARIA CALLAS : “La Torta Paradiso”
«Το να μαγειρεύει κανείς είναι σαν να δημιουργεί. Αυτός που μαγειρεύει ωραία, του αρέσει και να επινοεί.»

 


                           

Μια διαφορετική προσέγγιση στον θρύλο της μεγάλης ντίβας Μαρια Κάλλας  επιχείρησε –και τα κατάφερε- η Αθηνά Ματίς και η ομάδα της στο πρώτο planBevent του 2017. Θέμα του, η Κάλας αλλά όχι σαν φωνή, μάλλον και σαν φωνή, αλλά όχι μόνο. Η διεθνής  trend forecaster Αθηνά Ματίς αποκάλυψε μια άλλη πλευρά της ντιβίνα. Μια μεγάλη μανία της και μια σοβαρή απασχόλησή της στον ελεύθερο χρόνο της. Και αυτή είναι η μαγειρική!

click here 

  

«Το να μαγειρεύει κανείς είναι σαν να δημιουργείς. Αυτός που μαγειρεύει ωραία, του αρέσει και να επινοεί.» έλεγε στους φίλους της η Μαρία Κάλλας και αυτή η φράση της ήταν η αρχή για την Αθηνά Ματίς να ξετυλίξει σε ένα κατάμεστο ΒΟΟΖΕ στην Κολοκοτρώνη, στις 2 Φεβρουαρίου, το άλλο μεγάλο ταλέντο του θρύλου. Όπως αποκάλυψε η Αθηνά Ματίς:
«Η Divina Callas είχε ένα κρυφό πάθος: την καλή μαγειρική. Λάτρευε τις νόστιμες λιχουδιές και τα εξαιρετικά φαγητά που μαγείρευαν για χάρη ης οι σεφ, παρόλο που περιοριζόταν να …τσιμοπολογά μόνο από τα πιάτα των συνδαιτυμόνων της.  Όμως εκείνο που λίγοι ξέρουν είναι ότι μάζευε με επίμονη τις συνταγές που τις άρεσαν ζητώντας ή από τους σεφ ή από τις οικοδέσποινες των σπιτιών όπου ήταν καλεσμένοι να της τις υπαγορεύουν.» και συνέχισε λέγοντας «τις έγραφε με μεγάλη σχολαστικότητα σε μικροσκοπικά κομμάτια χαρτί και στη συνέχεια tα παρέδιδε στην συνεργάτιδα της Έλενα Πότσαν. Και δεν αρκούνταν μόνο σε αυτά. από πάντα η Καλλας είχε το χόμπι που της είχε γίνει πια μανία να μαζεύει από τα πιο γνωστά και λαϊκά γυναικεία περιοδικά τις συνταγές που δημοσίευαν. Η συλλογή με βιβλία συνταγών γέμιζε ολόκληρη βιβλιοθήκη.» Και τα διαφορετικά παρουσιάστηκαν από την αρχή…

 
Tα φώτα κλείνουν, ακούγεται το σήμα ανακοινώσεων νοσοκομείου, η ανακοίνωση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από τα δωμάτια των ασθενών και από την άλλη άκρη της αίθουσας,  εμφανίζεται ο διευθυντής της 9designLab. , Αλέξης Αδάμ να συνοδεύει στο καροτσάκι της την υπέργηρη σήμερα Μαρία Κάλλας (Ευαγγελία Κουταλίδου)  Αυτή την απροκάλυπτα τολμηρή εμφάνιση επιμελήθηκε ο Λάκης Γαβαλάς  με τα τελευταία δημιουργήματά της συλλογής των .LAK.

  

Η εμφάνιση όμως της Αθηνάς Ματίς, με ένα υπέροχο φόρεμα …..pied-de-coq της Λένας Κατσανίδου έδωσε στο κοινό να καταλάβει ότι δεν πρόκειται απλά για ένα event σχετικά με τη Μαρία Κάλλας, αλλά για κάτι το διαφορετικό.
Διαφορετικό γιατί έγινε το λανσάρισμα του νεοεισερχομένου στην ελληνική αγορά -αλλά ήδη με τεράστια απήχηση- τζιν BURLEIGH’S.


O conceptual chef ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ετοίμασε το αγαπημένο φαγητό της Κάλλας, το καρπάτσιο, με την βοήθεια του κρεοπωλείου ΑΓΓΕΛΗΣ, της σχολής κοπής κρέατος ΜΕΑΤ ΡRO, και φυσικά του ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ.
 


Τα προϊόντα μελιού και γύρης
MELIRA συμπλήρωσαν το διαιτολογικό μενού της ντίβας, ενώ έκπληξη προκάλεσε η ΕΥΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ των LE GRECHE όταν παρουσίασε το αγαπημένο γλυκό της Κάλλας.

Την Torta Paradiso  ή την ‘’la mia torta’’ όπως την αποκαλούσε.

Επίσης, η χημικός
Δήμητρα Κατσαφάδου,  παρουσίασε τα φυσικά και χωρίς συντηρητικά καλλυντικά της εταιρίας LΑ VIE EN ROSE.

    
Iδιαίτερο σημείο στο event ήταν η παρουσίαση της αλυσίδας οπτικών
YOU and EYE.


Τρία εισαγωγικά βίντεος από την ομάδα του PlanBtrends προϊδέασαν για το τί πρόκειται να συμβεί, ενώ τα
αδέλφια Γιώργος και Κώστας Τζανετάκης στη συνέχεια όχι μόνο παρουσίασαν αλλά και προσκάλεσαν το κοινό να προβάρει καλλιτεχνικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής  που απλώς αποφάσισαν να γίνουν… γυαλιά!

Ο οίκος επίπλων
ASTRAKIS  έντυσε με τα τελευταία έργα του τον χώρο.Όσο αφορά και την live μουσική, ο
Γιώργος Τζουβάρας των OPERA CHAOTIQUE έδωσε η δική του άποψη για την Ηabanera από την όπερα Carmen.

Έχουμε όμως και συνέχεια… Η δικής μας Μαρία Κάλλας, το διεθνές –αλλά ελληνίδα- μοντέλο Ευαγγελία Κουταλιδου παρουσίασε τη ντιβίνα με τη ματιά και το ταλέντο του VASSILIS ZOULIAS της  ERIFILI  NIKOLOLOPOULOU, της  LENA KATSANIDOU και του EPIFANIOS (Σκιαθίτης). Το make up και τα χτενίσματα του event επιμελήθηκε η σχολή FREDDIE MAKE UP STAGE, ενώ  βοηθοί της Αθηνάς Ματίς ήταν 15 σπουδάστριες της VELOUDAKIS FASHION SCHOOL.

 VASSILIS ZOULIAS

 ERIFILLI NIKOLOPOULOU

 LENA KATSANIDOU

 EPIFANIOS

 Για το τέλος η Αθηνά Ματίς κράτησε μια ιστορία που δείχνει τη ‘’Γυναίκα’’  Μαρία Κάλλας. Η οικοδέσποινα του event αποκάλυψε: « Στο ΜΑΞΙΜ, στο Παρίσι, η Κάλλας προτιμούσε εκτός από στρείδια, που δεν έλειπαν ποτέ, το φιλέτο γλώσσας, τον αστακό και την πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας Αξέχαστη παραμένει η έλευσή της στο εστιατόριο το φθινόπωρο του 1968, λίγες ώρες μετά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκυ. Εκείνη αποφάσισε να μην φανεί ηττημένη. Το απόγευμα πήγε στον κομμωτή της τον Αλεξάντρ, ζητώντας του να την κάνει πιο όμορφη από ποτέ. Το αποτέλεσμα; Την ώρα του δείπνου παρουσιάστηκε στου ΜΑΞΙΜ και έλαμπε. Φορούσε ένα κομψότατο μαύρο φόρεμα και τα πιο λαμπερά της κοσμήματα. ‘Έξω βέβαια  περίμενε ένα πλήθος φωτογράφων…»

ΥΓ: Να σημειώσουμε ότι το dress code σύμφωνα με την, κλασσική πια, πρόσκληση για τα planB event ης Αθηνάς Ματίς ήταν  PEARLS & BOWTIES
(fotos: NIKOS ALEXANDRATOS, KALLIOPI VAGIANNAKI) 

HOT LIST

 

YOU:)

most people we cross each day are forgotten instantly.
Sometimes some individuals
have a little "undefinable something" that makes them
unforgettable!
Maybe it's you:)


DECO

   *dolce vita by RIVA, παραμύθι πολυτέλειας και λεπτού γούστου.

*colors
χρώμα και διά8εση σε μια απογειωτική συμμετρία.

* the cubists
έπιπλα με καθαρούς
άξονες που παραπέμπουν
στον κυβισμό.

PERSONS

* το νέο κεφάλαιο του περιοδικού. Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους, όπως δεν τα έχετε δει , ακούσει ή διαβάσει ποτέ CoolTASTE

  * Μια τάρτα από λεμόνι, μα μια ταααάρτα...! Από τον Χρήστο Μάτη-φυσικά.

*Pizza χωρίς ζυμάρι? Ναι, ο Χρήστος Μάτης τολμά και μας την προσφέρει... 

* Η ΡΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ μας παραδίδει 3 παλιές συνταγές για σπτικά λικερ, όλο άρωμα και χρώμα.

* παρουσίαση: GBCorner

  * συνταγές- έκπληξη για   γαστρονομικά κοσμήματα!

Login Panel