ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ''OSCAR''
Ποιο ελληνικό, παρακαλώ, ξενοδοχείο πήρε μέρος στα ''οscar'' τουρισμού και έλαβε κορυφαία διάκριση?

Μα βέβαια, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. 
Ένα ιστορικό ορόσημο στην καρδιά της Αθήναςπου βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην κορυφή κατά την τελετή απονομής των τουριστικών βραβείων World Travel Awards™ στη Σαρδηνία της Ιταλίας, όπου και βραβεύτηκαν τουριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ανακηρύχτηκε ως το κορυφαίο Ξενοδοχείο της Ελλάδας κατακτώντας το βραβείο με τίτλο Greece’s Leading Hotel.Επίσης, το βραβείο για την κορυφαία σουίτα της Ελλάδας απέσπασε η Προεδρική σουίτα της Μεγάλης Βρεταννίας με το βραβείο Greece’s Leading Hotel Suite.

 

Ο θεσμός των World Travel Awards™, γνωστά και ως τα Όσκαρ του τουρισμού, θεσπίστηκε το 1993 και σκοπό έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τις ηγετικές επιχειρήσεις σε όλους τους σημαντικούς τομείς της βιομηχανίας του τουρισμού παγκοσμίως.

Επίσης πρίν από λίγες μέρες μια άλλη διάκριση πλούτισε τη βιβλιοθηκη της ΜΒ. Προκειται για το roof garden του GB .

Το εστιατόριο GB Roof Garden για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται από το ‘Wine Spectator’, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά κρασιού και συγκαταλέγεται στους νικητές του Wine Spectator Restaurant Award.

 

Πέρσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα των επίτιμων διακεκριμένων λαμβάνοντας το Best of Award of Excellence 2015’. Φέτος, το εστιατόριο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία τιμήθηκε και πάλι με το βραβείο ‘Best of Award of Excellence 2016’, γεγονός που το εδραιώνει ως προορισμό εκείνων που αγαπούν το καλό κρασί, τόσο χάρη στο κελάρι του όσο και στην άριστη ποιότητα του σέρβις που προσφέρει.

 

Ο Sommelier του εστιατορίου, Ευάγγελος Ψωφίδης, με σημαντικές γνώσεις, διακρίσεις και πάθος για τα κρασιά και τα αποστάγματα, στοχεύει μέσα από την λίστα κρασιών του Ξενοδοχείου, στην απεικόνιση των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του κόσμου. ‘Ετσι, επιλέγει να εντάξει στην βραβευμένη πλέον λίστα, κρασιά που περιγράφουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών.

 

Το Wine Spectator είναι ένα lifestyle περιοδικό που από το 1976 επικεντρώνεται στην κουλτούρα του κρασιού. Δημοσιεύει 15 τεύχη το χρόνο και το περιεχόμενο του περιλαμβάνει νέα, άρθρα, καθώς και πολλά σχόλια και αξιολογήσεις γύρω από τα κρασιά. Έχει ανακηρυχθεί από το Luxury Institute’ ως το πρώτο περιoδικό ανάμεσα σε πολλαπλές εκδόσεις που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και καταναλωτές. Σκοπός του είναι να αναγνωρίσει τα εστιατόρια παγκοσμίως που παρέχουν ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με επιλογές κατάλληλες της κουζίνας που αντιπροσωπεύουν και με μεγάλη ποικιλία ώστε να ικανοποιούν τους λάτρεις του κρασιού.

 Το εστιατόριο GB Roof Garden ακολουθεί την φιλοσοφία ‘food pairing wine υποστηρίζοντας ότι η απόλυτη εμπειρία γεύσεων επιτυγχάνεται με μεσογειακά πιάτα που παντρεύονται αρμονικά με ποιοτικά κρασιά. 


Τα εστιατόρια GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και το Tudor Hall του King George αποτελούν τα μοναδικά εστιατόρια στην Αθήνα που περιλήφθηκαν στη λίστα του περιοδικού ‘Wine Spectator ανάμεσα στα εστιατόρια με την καλύτερη λίστα κρασιών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η τιμητική διάκριση του εστιατορίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για ακόμα περισσότερες μελλοντικές επιτυχίες, καθώς είναι μία απόδειξη για το Ξενοδοχείο ότι η συνεχόμενη προσπάθεια για εξαιρετικές υπηρεσίες και προϊόντα αναγνωρίζεται.
__________________________________________________________
Και για όσους δεν ξέρουν, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, του οποίου την λειτουργική διεύθυνση έχει η Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη. Η Starwood είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ξενοδοχείων και τουρισμού στον κόσμο, με 1,146 ξενοδοχεία σε περίπου 100 χώρες και 171.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της ιδιοκτησίας ή της διαχείρισής της. Με γνωστές αλυσίδες στην ιδιοκτησία της όπως οι St. Regis®, The Luxury Collection®,  W®, , Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® by Sheraton, Aloft®, ElementSM και τη Starwood Vacation Ownership. Inc, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής ποιότητας χρονομεριστικών διακοπών, η Starwood αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης και franchise ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων.

HOT LIST

 

YOU:)

most people we cross each day are forgotten instantly.
Sometimes some individuals
have a little "undefinable something" that makes them
unforgettable!
Maybe it's you:)


DECO

   *dolce vita by RIVA, παραμύθι πολυτέλειας και λεπτού γούστου.

*colors
χρώμα και διά8εση σε μια απογειωτική συμμετρία.

* the cubists
έπιπλα με καθαρούς
άξονες που παραπέμπουν
στον κυβισμό.

PERSONS

* το νέο κεφάλαιο του περιοδικού. Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους, όπως δεν τα έχετε δει , ακούσει ή διαβάσει ποτέ CoolTASTE

  * Μια τάρτα από λεμόνι, μα μια ταααάρτα...! Από τον Χρήστο Μάτη-φυσικά.

*Pizza χωρίς ζυμάρι? Ναι, ο Χρήστος Μάτης τολμά και μας την προσφέρει... 

* Η ΡΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ μας παραδίδει 3 παλιές συνταγές για σπτικά λικερ, όλο άρωμα και χρώμα.

* παρουσίαση: GBCorner

  * συνταγές- έκπληξη για   γαστρονομικά κοσμήματα!

Login Panel